Dromen over later
Samen schuifelen we stilletjes door je mooie roze kamertje. Terwijl jij in babydromenland rondkruipt, droom ik stiekem voor me uit. Ik zie je al voorzichtig je eerste stapjes maken. Ik zie je al voor me met lange blonde haartjes in speels gevlochten staartjes; springtouwend in een zonovergoten zomer met je mooiste jurkje aan. In mijn gedachten speel je zorgeloos met vriendjes en vriendinnetjes. Handje in hand staan we bij het grote schoolplein. Ik zal je helpen om te wennen aan al het nieuwe. Bij zwemlessen sta ik natuurlijk wild aan de kant naar jou te zwaaien. Glimlachend denk ik aan hoe je er dan uit zal zien met zo’n guitig klein badpakje aan. Ik zal je steunen tot en met bij wat je wilt bereiken. Elke deur van elke kamer in mijn hart staat wagenwijd voor jou open. Ik beeld me jou in als een liefdevolle en zorgzame dochter die de wereld lachend tegemoet treedt. En die hele wereld lacht met jou mee. Wat zal het moeilijk zijn je los te laten. Om te accepteren dat je volledig voor jezelf kunt zorgen in deze mooie maar soms ook wrede wereld. Apetrots zal ik met je dansen op jouw bruiloft als je de man of vrouw gevonden hebt die jou gelukkig maakt. Maar ik houd je nu nog vast; heel dicht tegen mij aan. Ik hoop met heel mijn hart dat ik jou nog heel lang mag kennen. Voorzichtig leg ik je terug in je kleine bedje. Je snurkt rustig verder. Ik bekijk je tevreden gezichtje boven het witte lakentje met roze bloemetjes. Je lijkt te weten waarover ik dagdroom. Slaap lekker lief klein meisje. Het leven lacht naar jou.