Handje in hand
Je pakt mijn uitgestoken hand op de tast. Ik voel je kleine vingertjes in mijn huid knijpen. Vrolijk huppel je weer aan mijn zij op de zo bekende route. Het voelt zo goed om jouw papa te zijn. Het is een eer om voor jou te mogen zorgen. Nog een paar meter en dan zijn we er weer. Ja, jij mag op de bel drukken. Achter de deur vult de ruimte zich met luid gerinkel. Miriam doet vrolijk open en opgewekt stappen we naar binnen. Jij mag vandaag weer lekker spelen bij het kinderdagverblijf en ik ga weer centjes verdienen. Centjes om samen leuke dingen van te doen. Ja, en ook voor speelgoed. Gelukkig ben je niet verdrietig. Nog een knuffel en daarna nog ééntje. Het iets uit de kast mogen kiezen, maakt het weggaan weer makkelijker. Als ik buiten bij het raam sta, ren je nog naar me toe. Aan de andere kant van het glas zwaai je driftig terug. Ook geef je handkusjes. Een fijne dag lief klein prinsesje. Vanavond weer handje in hand terug naar huis.