Ik houd je in mijn hart
“Niet iedereen wordt negentig.” Negen jaar geleden verwees je ermee naar mijn oma die nu negenennegentig is. Op die avond hebben we niet veel gesproken over wat ging komen. Over wat jou te wachten stond. Het leek een gewone visite, terwijl we allebei wisten dat het een afscheid was. Het leven kan zo oneerlijk zijn. Je bleef positief en sterk tot het bittere eind. Van de stoel naar de bank, met onderweg een ‘ pootje over’. Je lachte om je eigen gebrek. Ik hoop dat ik net zo dapper en krachtig kan zijn als jij, mocht een dergelijk lot mij treffen op een dag. Ik gaf je een kus. Eigenlijk doen mannen dat onderling niet. Het was een extra liefdevol gebaar. Negen jaar geleden, de nacht voor een zonnige Koninginnedag, vond jij voor altijd rust. Weet dat ik je nooit vergeet. Ik houd je voor altijd in mijn hart.